Japan is een groot Aziatisch land dat bestaat uit duizenden kleine eilandjes. Dit Aziatische land heeft immens veel tradities. Vooral in de hoofdstad Tókio barst het van de regels en rare feesten. Voor ons als Europeanen is het soms nog één groot vraagteken wat er allemaal plaatsvindt in Japan. Dit land heeft meer dan 125 miljoen inwoners en veel van de Japanse tradities zijn nog onbekend voor ons.

Reizende zon en sake

Japan staat bekend om de reizende zon, de sushi, sake en bekende sumoworstelaars. Waar Japan aan de ene kant overspoeld wordt met tradities en rustige dorpjes is het aan de andere kant heel ver wat betreft technologie. Deze grote tegenstrijdige beelden zijn mooi om te kunnen ontdekken. Eén van de Japanse tradities is het gebruik van sake.

sake header image

Sake in Japan

Sake is zowel een koude als warme drank. Sake is ook erg seizoensgebonden. Dit betekent dat het fijn is om in de winter warme sake te drinken terwijl het in de zomer juist fijn is om verfrissende, koele sake te drinken. Sake wordt verder veel gebruikt bij het koken en zit in veel Koreaanse gerechten.