Sake kan warm of koud worden gedronken. Of het warm of koud wordt gedronken, is afhankelijk van de kwaliteit van dit Aziatische drankje en de voorkeur van degene die het drinkt. Sake wordt vaak geserveerd in sakekommen, maar tegenwoordig kan het ook steeds vaker in een wijnglas worden gedronken. Sake die eerst gekoeld is, wordt nu meestal uit een wijn- of sakeglas gedronken.

Combinatie gerechten en sake

Sake wordt steeds vaker op de kaart gezet bij restaurants. Dit komt omdat sake een goede combinatie is met veel gerechten. Natuurlijk past sake perfect bij gerechten uit Japan zoals sushi. Verder past dit gerecht ook bij Franse kazen, pasta of bij oesters. Sake past bij zoveel gerechten omdat het meer dan 400 verschillende smaakfactoren heeft. Wijn heeft er maar 200 dus in principe past sake dus bij meer gerechten.

Sake hype

In grote steden wordt sake al langer geschonken in hippe steden. In New York of Parijs verschijnt sake zelfs in combinatie met andere drankjes.

Heb je nog meer sake tips neem dan contact met ons op!