De vijf benodigdheden die worden gebruikt tijdens een barbecue

Niets is heerlijker dan met vrienden of familie de tijd te nemen om gezellig te eten. De barbecue leent zich hier uitstekend voor. Tegenwoordig maakt het seizoen ook niet veel meer uit. De meeste mensen barbecueën in de zomer, maar ook in de andere seizoenen kan de barbecue prima aangestoken worden. Voor het barbecueën zijn wel het een en ander aan spullen nodig. Een goede voorbereiding is het halve werk.

De vijf benodigdheden die gebruikt worden

Wanneer het onderstaande lijstje gebruikt wordt, kan een barbecue bijna niet meer mis gaan:

  1. Natuurlijk is de barbecue het allerbelangrijkste. Zonder barbecue is er geen barbecue, maar een barbecue brandt niet zomaar. Er kan gekozen worden voor een barbecue op gas of kolen. Zorg er bij een gasbarbecue voor, dat er voldoende gas in de gasfles zit. Het zou ontzettend sneu zijn dat halverwege de barbecue de gasfles leeg raakt. Wordt er een kolenbarbecue gebruikt? Maak dan genoeg kolen heet en geef het de tijd om ze lekker te laten smeulen.
  2. De barbecue is natuurlijk het belangrijkste, alleen zonder eten is het nog geen barbecue. Zorg voor lekker vers vlees, vis of een vegetarische schotel. Met een aantal bijgerechten, denk aan stokbrood met kruidenboter of andere dips, huzarensalade en andere salades, wordt de barbecue helemaal afgemaakt. Ook de saus mag natuurlijk niet ontbreken.
  3. Tijdens het barbecueën dient het vlees (of anders) goed dichtgeschroeid te worden en regelmatig gekeerd te worden. Gebruik hiervoor een goede vleestang en geen vleesvork! Wanneer er met een vleesvork in het vlees wordt geprikt, verliest het zijn vocht en wordt het taaier. Een ervaren cateraar bij Cateringgroep heeft ervaring in het bakken van vlees. Bekijk onze mogelijkheden.
  4. Maar met alleen een barbecue en eten en een goede vleestang is een barbecue nog niet compleet. Het eten dient aantrekkelijk geserveerd te worden op servies en om het te eten is bestek wel handig.
  5. Een lekker drankje maakt de barbecue af. Voor ieders smaak kan er gekozen worden uit water, limonade, fris of een alcoholische drank, maar net waarvan wordt gehouden.

Met bovengenoemde benodigdheden, kan een barbecue bijna niet meer mis gaan. Wanneer iedereen ook nog eens in een goed humeur is en het gezellig maakt, wordt een barbecue een succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *