3 leuke cadeaus voor een wijnliefhebber

Met de feestdagen om de hoek is het weer zoeken naar geschikte cadeautjes voor de familie of vrienden. Voor velen is dit niet zo makkelijk. Niet zo raar ook, er is online zoveel keus dat het alleen maar lastig is om te kiezen wat nu echt leuk is om te geven. Heb je een familielid of een vriend die een echte wijnliefhebber is? Dan hebben wij een viertal leuke cadeaus die je kan geven. Niet alleen met de feestdagen maar eigenlijk het hele jaar door. Lees snel verder voor de vier tips!

Tip 1: Wijnglazen

Zonder glazen kan je niks met wijn. Daarom zijn goede wijnglazen een must-have en is dat een perfect cadeau voor de echte wijnliefhebber. Er zijn veel verschillende soorten wijnglazen te koop. Zo zijn sommige handgemaakt en kan je er wat tofs op laten graveren. Denk bijvoorbeeld aan een naam of de naam van een lievelingswijn. 

Tip 2: Wijnboek 

Een wijnboek? Jazeker, er is veel te vertellen over wijnen en het drinken van wijnen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de geschiedenis van wijn. Houdt wel rekening met de expertise die de wijnliefhebber al heeft. Geef niet een boek die volstaat met informatie die de wijnliefhebber al weet. Zoek dan een boek met stof die nog interessant kan zijn. Tip: met de feestdagen om de hoek is een wijnboek met tips voor wijnen bij gerechten en leuk cadeau!

Tip 3: Wijnkoelkast

Mocht je echt een uniek cadeau willen geven dan springt iedere wijnliefhebber in de lucht bij het krijgen van een wijnkoelkast. Een wijnkoelkast, ook wel wijnbewaarkast genoemd, is een kast die je speciaal kan instellen om wijn op een specifieke temperatuur te houden. Zo kan je hem perfect op temperatuur brengen zodat de wijn direct ingeschonken kan worden. Wijnkoelkasten zijn ook te verkrijgen met twee zones. Zo kan je iedere specifieke zone instellen op een bepaalde temperatuur. Zo kan je zowel rode als witte wijn goed bewaren. Een wijnkoelkast kopen? Online zijn genoeg aanbieders. Wij adviseren echter wel eens te kijken op de website van Smaak van de Wereld. Echte specialisten als het gaat om wijnkoelkasten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *